Dagen jeg forelsket meg i en kaktus

På ferie i Tønsberg i sommer var jeg innom en blomsterbutikk som hadde en helt spesiell utstilling ved inngangsdøren.

Det var store kaktusplanter i lekre teracottakrukker, og de «snakket» til meg med en gang jeg så de. De var 15 stykker, da jeg så dem første gang.

Jeg vurderte sterkt om jeg skulle kjøpe en, men siden jeg akkurat hadde begynt på en uke ferie og hytta vi bor på, ikke er av det største slaget, bestemte jeg meg for å ikke kjøpe.

Kaktusplanten slapp ikke helt tak i tankene mine, så dagen før vi skulle reise hjem, var jeg innom butikken igjen. Nå var det bare 3 kaktuser igjen!

Plantene var store og jeg var fortsatt ikke helt sikker på om jeg skulle kjøpe med meg en hjem eller ikke. Det endte med at jeg måtte tenke litt over det, og tok den kaktusen som «snakket» mest til meg i hendene, mens jeg gikk litt rundt i butikken.

Skal – skal ikke? Stor plante – har jeg plass til den på kontoret eller hjemme – vil jeg få plass til den i bilen med alt jeg skal ha med meg hjem….
Jeg var skikkelig i tvil – og da jeg ikke greide å bestemme meg – bad jeg innover om å få et tegn….

Plutselig hørte jeg en stemme ved siden av meg som sa,
«Den kaktusen kledde deg – den må du ha – den er til deg….».
Jeg snudde meg rundt og der stod Finn Schjøll og smilte….
Jeg ble litt satt ut og visste ikke helt hva jeg skulle si ….eller tenke….
(Her hadde jeg bedt om et tegn og så rett etter står «blomster Finn» ved siden av meg og sier at – den kaktusen er til meg….!)

«Er den ikke vakker» – kom det fra meg….
«Jeg vil vel ikke kalle den direkte vakker men»…. svare Finn
«Ja, men det er noe med den – noe estetisk og fint, sier jeg…»
Jo, det kunne han være enig i…

«Forresten så må du ha med den teracottakrukken der til den, sa Finn og pekte på krukken – de hører liksom sammen…
…Og da fikk jeg svar på spørsmål 2 jeg gikk med i hodet – skal jeg kjøpe med krukke, eller har jeg en som passer hjemme….?

Da «blomster Finn» dukker opp – ut av det blå og sier at kaktusen er til meg – i det jeg ber om et tegn, så var saken klar. Kaktusen og teracottakrukken ble med hjem fra ferie! Og jeg angrer ikke et sekund – den er bare så lekker på sin unike måte!

«Blomster Finn» var en tilfeldig forbipasserende på vei til matbutikken ved siden av, og at han skulle dukke opp ved siden av meg og fortelle meg at – kaktusen er til meg – akkurat da jeg hadde bedt om å få et tegn – var bare helt magisk og jeg ble helt satt ut!

PS:

Og da jeg kom hjem ble jeg nysgjerrig på kaktusens betydning og slo derfor opp i boken min «Flower Therapy» av Doreen Virtue, og da forstod jeg veldig godt hvorfor jeg trengte kaktusen i livet mitt akkurat da!
Jeg fikk frysninger som gikk gjennom hele kroppen, da jeg leste teksten og visste at kaktus-energien hadde kommet inn i livet mitt for å hjelpe meg i den prosessen jeg var i akkurat da.

Det er helt magisk hvordan ting kommer inn i livet på helt riktig tid!

Dagen jeg forelsket meg i en kaktus

Dagen jeg forelsket meg i en kaktus

Hvorfor deler jeg denne og lignende opplevelser med dere?

Jeg ønsker å inspirere dere til å legge merke til de små og store sammentreffene og miraklene i hverdagen. Be om hjelp fra intuisjonen din når du står i valg – be om et signal på hva som er riktig for deg – og til det beste for helheten. Noen ganger forstår vi ikke det store bildet – hvorfor dyr, blomster, mennesker eller hendelser kommer inn i livet vårt før vi ser mer av det store bildet…